Riumar

Un paratge privilegiat

Riumar és un paratge privilegiat, situat entre la desembocadura del riu Ebre i el mar, dins del Parc Natural del Delta de l'Ebre, a 10 km. del municipi de Deltebre.

És una urbanització residencial, tranquil·la i sense aglomeracions, principalment formada per xalets d'una planta. Disposa de tots els serveis: restaurants, supermercats, carnisseries, fleca, estancs, tendes de pesca.

Es caracteritza per la seva immensitat i tranquil·litat, on es pot gaudir del sol i la platja, sense massificacions, en el bell mig d’un paratge natural. La platja de Riumar és una de les poques que compta amb dunes a Catalunya. Té gairebé quatre quilòmetres de longitud i s'estén per la part de llevant del Delta de l'Ebre. La seva sorra és de gra fi i disposa d'un passeig marítim amb zona d'aparcament i dutxes. L'escassa profunditat de les aigües i els vents freqüents creen aquí unes ones molt apreciades pels surfistes i els windsurfistes. Cap al sud limita amb el Delta i el riu i es troba a escassos quilòmetres del port fluvial del Deltebre i del moll fluvial dels creuers del riu, així mateix en aquesta mateixa zona es troben la zona d'esports d'aventura on es poden llogar barques recreatives de pesca i tot tipus d'elements per als esports nàutics.

Des de la platja es poden realitzar boniques excursions pel parc, molt apreciat pels afeccionats a l'ornitologia. Seguint la costa cap a la desembocadura s'arriba al punt d'observació del Garxal. Els millors moments per a l'albirament d'aus són a primera hora del matí i al capvespre. A pocs metres, darrere de la urbanització Riumar, hi ha un moll des del qual surten les embarcacions turístiques que recorren la desembocadura del riu Ebre.

Delta de l'Ebre

La major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2.

El Delta de l'Ebre és la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental.

L'equilibri entre la seva riquesa natural i l'explotació per part de l'home no ha estat fàcil, per això, en 1983, la Generalitat de Catalunya va aprovar la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre, que ocupa les comarques del Montsià (hemisferi dret) i del Baix Ebre (hemisferi esquerre).

El paisatge del Delta té una forta personalitat. Les terres totalment planes li donen un aspecte particular. Els extensos arrossars, canviants segons les estacions (terrosos a l'hivern, inundats d'aigua a la primavera, verds a l'estiu), dominen la fisonomia del Delta. En la seva part litoral trobem un dels paisatges més atractius de la Mediterrània.

En la part perifèrica trobem grans extensions de sòls salins amb platges llargues i desertes, amb dunes coronades i plantes ben adaptades al medi.

L'agricultura és una de les grans bases econòmiques actuals del Delta, amb un predomini clar de l'arròs (més de 20.000 ha). L'horta i els arbres fruiters ocupen petites superfícies.

La pesca és també una activitat fonamental, ja que l'aportació de nutrients per part del ric Ebre, afavoreix els ports de Sant Carles de la Ràpita, l'Ampolla, Deltebre, les Cases d'Alcanar, l'Ametlla de Mar i Vinaròs. La pesca en les llacunes és una activitat ancestral que empra aparells i arts tradicionals.

No esperis més per fer la teva reserva!

Reserva ara